RESPECT
ZELFONTPLOOIING
GEBORGENHEID
KENNEN en KUNNEN

‘Een gratis laptop voor elke leerling in het Vlaamse onderwijs vanaf het vijfde leerjaar.’

Dat beloofde Vlaams onderwijsminister Ben Weyts met zijn project Digisprong.
Als basisschool konden we dat alleen maar toejuichen én bleven we niet bij de pakken zitten. GBS De Vierklaver was, al voor de aangekondigde digisprong, volop aan het inzetten op een sterk en doeltreffend ICT-schoolbeleid.

Deze extra middelen zorgden wel voor een versnelling van ons ICT-plan en met enige trots kunnen we melden dat we alle leerlingen van de 3de graad  kunnen voorzien van een eigen toestel dat ze dagdagelijks in de klaswerking kunnen inzetten.

We schrijven hier bewust ‘een eigen toestel’ want we kozen ervoor om elke leerling van het 5de en het 6de leerjaar een iPad met bijhorend toetsenbord aan te bieden i.p.v. een laptop.
De extra functionaliteiten en het kleiner formaat van de iPad laten ons toe om de toestellen snel en gemakkelijk in de klaswerking in te zetten, zelfs buiten de klasmuren.
Ook de duurzaamheid speelden een belangrijke rol in onze keuze.

Vorige slide
Volgende slide

Uiteraard heeft dit alles ook een prijskaartje. Het verkregen budget vanuit de Digisprong was niet voldoende om dit project te bekostigen.
Ons reeds gevoerd ICT-beleid zorgde er echter voor dat we het verkregen Digisprong-budget voor ‘het verbeteren van ICT-infrastructuur’ bijna integraal konden doorschuiven naar het Digisprong-budget ‘aankoop toestellen’.
Door hierbovenop nog een stukje van ons werkingsbudget bij te leggen, kwamen we tot de mogelijkheid om voor elke leerling van het 5de en 6de leerjaar een iPad te voorzien.
Hierdoor kunnen we dit project realiseren zonder enige financiële inbreng van de ouder/voogd.

Als school zetten we opnieuw een grote stap in de digitale wereld en daar zijn we trots op !

In gebruik nemen van je iPad, wat moet je doen?

Heb je uw iPad gekregen? Leuk. 
Nu nog enkel zaken die je moet instellen, volg je even de volgende stappen aub.