RESPECT
ZELFONTPLOOIING
GEBORGENHEID
KENNEN en KUNNEN

Bingel en Kabas zijn online leerplatformen voor kinderen in de lagere school.

Je kan met Bingel en Kabas aan de slag op een PC, laptop of tablet. De leerkracht bepaalt welke opdrachten of oefeningen de leerlingen kunnen maken. 

Bingel is een eiland waar jouw kinderen elke dag nieuwe dingen leren. Samen met hun avatar ontdekken ze elk jaar een splinternieuw eiland en beleven ze verschillende avonturen.

Met meer dan één miljoen oefeningen op Bingel heb je nooit een tekort aan oefenmateriaal, en de meer dan 40 verschillende oefenvormen zorgen voor voldoende afwisseling. 

Meer info zie website https://bingelvoorouders.be

Oefenen en taken maken

Thuis oefenen is belangrijk en Bingel kan jouw kind daarbij helpen. Misschien hoorde je al eens een stemmetje jouw kind toejuichen met “Goed zo!” of zegt die vriendelijk “Nog een keer!”. Heb je al eens de tijd gevonden om samen te oefenen? Er is namelijk zo veel dat jullie samen kunnen doen.

Bingelen op de tablet

Beschikken jullie thuis over een tablet? Dan kan jouw kind op eender welke plaats taken maken en oefenen op Bingel: bij oma en opa, aan de eettafel of gewoon gezellig in de zetel. Het enige dat je nodig hebt, is een toestel met een voldoende groot scherm en een stabiele internetverbinding.

Kabas maakt blended learning mogelijk, het bevat al het nodige methodemateriaal om:

  • als leerkracht de leerstof te onderwijzen en de voortgang van je leerlingen te monitoren.
  • als leerling de leerstof te ontdekken, in te oefenen en toe te passen in een nieuwe context.

Kortom: Kabas is je digitale toolbox, waarmee je op avontuur gaat met je leerlingen. In dit korte animatiefilmpje ontdek je alle voordelen van Kabas.

Meer info zie website  https://www.kabas.be/faq

Hoe log ik in op Kabas?